Externe artikel plaatsing; hoe en waarom je hiermee start als bedrijf zijnde

Dagelijks plaatsen bedrijven, al dan niet met behulp van een marketing bureau, miljoenen blogspots op het internet om hun product of dienst te promoten. Naast het bloggen op eigen website, is het plaatsen van artikelen op externe websites een erg mooie manier van reclame maken die veel oplevert, maar in verhouding weinig kost.

Hoe val je op met artikel marketing?

De artikelen, die geplaatst worden op externe websites, dienen geschreven te zijn volgens steeds strenger wordende Google-regels. Het is van belang dat de blogspots van goede kwaliteit zijn om op te kunnen vallen tussen al die miljoenen artikelen van andere bedrijven. 

In het kort betekent dit dat de teksten:

  • Moeten aansluiten op de doelgroep van het bedrijf waarvoor de teksten geschreven zijn;
  • Dat de artikelen meerwaarde dienen te hebben ten opzichte van alles wat al op het internet te vinden is.

Wil je zelf gaan starten met het schrijven van webteksten of blogs voor jouw bedrijf of zoek je iemand die jou hierbij kan helpen? Lees dan dit artikel: Waar je op dient te letten als je webteksten schrijft.

artikel marketingBloggen op eigen website voor trouwe bezoekers

Het aanmaken van een blogbericht op eigen website en daar geregeld leuke feitjes, tips of een nieuw product in omschrijven, is voor de meeste ondernemers wekelijkse kost. Men weet inmiddels dat bezoekers door het lezen van deze berichten langer op de website verblijven en ook geregeld terugkomen om te kijken of er nieuwe informatie is geplaatst. Bloggen op je eigen website is dus een hele goede manier om bezoekers op je website te houden of terug te laten komen.

Ben je nog niet gestart met bloggen op je eigen website? Overweeg dan om dit te gaan doen of om het uit te besteden als je hier zelf geen tijd voor hebt!

Voor meer informatie over het uitbesteden van bloggen kun je e-mailen naar: info@caat-websitemarketing.nl

 

Externe artikel plaatsing verhoogt de omzet

Het plaatsen van artikelen op andere websites is een hele goede manier om nieuwe bezoekers naar je website te begeleiden. In het artikel staat namelijk een link die verwijst naar jouw website. Het is als het ware een online reclamefolder die je verspreidt. Voor bedrijven liggen hier grote kansen. Artikelmarketing wordt onder andere ingezet om de naamsbekendheid te vergroten en om een bepaald product of een nieuwe dienst te promoten. Hiermee kan een bedrijf meer bezoekers trekken en zo uiteindelijk meer omzet behalen. 

Waar kun je externe artikelen over jouw bedrijf plaatsen?

Zodra je een goed artikel over jouw bedrijf hebt geschreven of hebt laten schrijven, komt het moeilijkste gedeelte. Je hebt nu namelijk een website nodig die relevant is voor jouw dienst, product of onderneming om je artikel op te kunnen plaatsen. Dit is van belang omdat dit jouw artikel of blogspot meer waarde geeft.

Op deze manieren kun jij jouw blogartikel verspreiden op het internet:

  • Op een concurrerende website plaatsen: Het zou knap zijn als je een concurrent zo ver krijgt om jouw tekst te plaatsen op zijn of haar website. Helaas lukt dat in de meeste gevallen niet. Jij zit omgekeerd ook niet te wachten op een artikel van een concurrent op jouw website, toch? Lukt het wel, dan heb je een ruildienst verricht die geen kosten met zich meebrengt. De kans is groot dat de bezoekers van de concurrerende website ook in jouw bedrijf geïnteresseerd zijn;
  • Laat een blogger je product of dienst promoten: Zoek naar bloggers die producten of diensten van bedrijven promoten via hun eigen platform. Stuur je product of dienst op en laat ze hierover schrijven op hun eigen blogpagina. Qua kosten betaal je dus de inkoopprijs van je product of dienst. Helaas weet je vooraf niet of de tekst die geschreven wordt voldoet aan de eisen van Google en of er enkel positieve feedback komt;
  • Je kunt een blognetwerk gebruiken: Er zijn vele netwerken beschikbaar waarbij het plaatsen van een blog uiteen loopt van 20 euro tot wel 500 euro. Daarbij moet je opletten of het gaat om een definitieve plaatsing of een plaatsing van een jaar.

 

Wat kost het plaatsen van een blogartikel?

Via bloghulpje.nl kun je gebruik maken van een groot netwerk aan websites in allerlei categorieën. Je kunt de websites gratis en vrijblijvend bekijken, voordat je besluit een artikel te plaatsen. Ga je over tot het plaatsen van een artikel dan betaal je 26 euro exclusief btw per definitieve plaatsing.

Zo kies je een geschikte website voor jouw artikel:

  • Zoek in de categorie van jouw branche naar een website en vraag eventueel meer mogelijkheden aan als de juiste website er nog niet tussen zit of wanneer je meerdere teksten wilt laten plaatsen;
  • Kijk of de website je aanspreekt en welke artikelen er nog meer op staan;
  • Past jouw artikel hier goed bij? Stuur dan je tekst in via het daarvoor bestemde formulier.
  • Jouw tekst wordt binnen enkele dagen handmatig geplaatst. Daarna ontvang je de juiste URL naar jouw tekst op de blogpagina en de factuur van 26 euro exclusief btw. Deze factuur dient binnen 14 dagen betaald te zijn.

Lees verder: Welke content is schadelijk voor je ranking na de Google helpfull content update