Ik ben Carin van der Velden, jouw bloghulpje!

Welkom op Bloghulpje.nl! Deze website heb ik opgericht in 2023 met als doel jou te kunnen helpen bij het plaatsen van blogs of andere soorten teksten op het internet. Voor het plaatsen van deze teksten gebruik ik mijn inmiddels jarenoude blognetwerk. Op deze pagina vertel ik over de weg die ik heb afgelegd om dit punt te bereiken.

 

In 2003 bouwde ik mijn allereerste website

In 2003 maakte ik, samen met mijn toenmalige partner, mijn allereerste website. We waren vlak daarvoor gestart met een nieuwe onderneming, genaamd “ontbijtservice Aan de Waal”. Om de klantenkring te verruimen, verdiepten we ons in de online marketing van die tijd. We maakten een reeks startpagina’s aan, om ons eigen bedrijf te promoten.

Deze startpagina’s zorgden voor een hoop aanvraag van linkjes door andere bedrijven. Deze verzoeken zette ik om in een linkruil, met de vraag of zij een link met verwijzing naar mijn website terug konden plaatsen. Ik wist op dat moment niet dat dit in de toekomst een erg grote rol zou gaan spelen en uiteindelijk zou uitmonden in een eigen onderneming.

 

Hoe ik het netwerk voor Caat Websitemarketing creëerde

10 jaar lang ruilde ik links en bouwde ik aan een sterk linkprofiel voor onze eigen website. Ik bouwde daarmee ook een hoop contacten op, waardoor ik onbewust een prettig en zeer uitgebreid netwerk creëerde.

In 2013 stopten we met onze ontbijtservice en besloten we ieder ons eigen pad te bewandelen. Ik ging in loondienst bij de “Brievenbuswinkel”. Mijn werk daar bestond onder andere uit het verbeteren en promoten van de website. Daar kwam mijn opgebouwde linkbuilding netwerk dus meteen goed van pas! Ik bleef links ruilen, maar nu voor een andere website.

De start van Caat Websitemarketing in 2017

Vanuit mijn netwerk kreeg ik steeds vaker de vraag of ik tegen betaling een serie links wilde plaatsen. Hierdoor besloot ik, naast mijn loondienst, in maart 2017 “Caat Websitemarketing” te starten. Vanuit de ene opdracht kwam de andere rollen. Ik maakte een vliegende start met mijn onderneming!

 

Hoe ik SEO teksten leerde schrijven

Al snel waren het niet alleen linkbuilding opdrachten die ik uitvoerde, maar kwam ook de vraag of ik teksten wilde schrijven. Ik verdiepte me in het schrijven van goede content. Ik las boeken en artikelen over deze manier van schrijven en liet me voorlichten door mensen die hier echt verstand van hadden. Toen ik voldoende geoefend had, startte ik met de schrijfopdrachten.

Ik schreef artikelen voor blogs, content voor websites en teksten voor landingspagina’s. De onderwerpen maakte me niets uit, zodra er een opdracht binnenkwam over een onderwerp waar ik nog weinig vanaf wist, verdiepte ik me eerst in die branche en startte ik daarna met schrijven.

Cursus WordPress was de logische volgende stap

De logische volgende vraag, voornamelijk gesteld door startende ondernemers en ZZP’ers in mijn eigen woonomgeving, was: “Kun jij ook een website maken?” Ehh nog niet echt goed dacht ik….. Ik besloot een cursus WordPress te volgen en ik verdiepte me in dit CMS systeem. Ik kwam erachter dat ik het maken van websites leuk vond en het sloot mooi aan op de andere diensten die ik leverde. Snel volgden de eerste websites gemaakt door “Caat Websitemarketing”.

 

Uit loondienst in de online marketing wereld

In begin 2018, een jaar nadat ik gestart was met “Caat Websitemarketing”, had ik voldoende opdrachten om hele nachten door te werken. Ik besloot daarom mijn loondienst op te zeggen en mijn energie volledig in mijn eigen onderneming te stoppen.

Wat onderscheidt Caat van alle andere online marketing bedrijven?

Ik werk op mijn eigen manier. “Eerlijkheid duurt het langst”; zegt men. Ik ben van mening dat dit op het internet ook zo werkt. Goed gebouwde websites met de juiste content en eerlijke uitgebalanceerde online reclame, scoren het beste. Welke Google update er dan ook komt, een eerlijke website die goede informatie bevat, wordt nooit afgestraft en daalt niet in ranking. Goede organische resultaten vind ik het allerbelangrijkste.

“Klein maar fijn” is ook een gezegde dat bij Caat Websitemarketing past. Er zijn ontzettend veel megagrote marketingbureaus die prachtig werk leveren. Dat is fijn als je precies weet wat je wil en erop kunt vertrouwen dat het werk optimaal wordt uitgevoerd, zonder dat jij hier controle over hebt. Ikzelf werk liever anders. Het persoonlijk contact houden met mijn klanten vind ik erg belangrijk. Ik lever maandelijks duidelijke en controleerbare rapportages. Is iets onduidelijk, heb je vragen of wil je een aanpassing doorvoeren? Door de korte lijnen die ik met mijn klanten houdt, zijn dergelijke zaken eenvoudig te bewerkstelligen en kan ik jou, als klant, dus snel te woord staan.

 

De toekomst

Ik werk dagelijks met heel veel plezier en enthousiasme aan mijn opdrachten. Ik probeer daarnaast zoveel mogelijk te leren over alles wat met online marketing te maken heeft. De “online wereld” staat namelijk nooit stil. Ik wil mijn klanten optimaal kunnen ondersteunen bij al hun online marketing opdrachten. Ik zie grote verschillen in het soort opdrachten, maar ik weet zeker dat het concept “eerlijkheid duurt het langst” werkt.

Ik wil geen groot bedrijf worden, ik ben Caat en dat is met wie je contact hebt. Dat betekent niet dat ik geen grote opdrachten aankan. Ik heb namelijk een grote uitvalsbasis van professionele “hulpjes” die mij uitstekend ondersteunen. Ondersteunen is daarbij het juiste woord, want ik ben de “baas” en ik neem daarom alle verantwoordelijkheid op me. Alle opdrachten worden door mij persoonlijk gecontroleerd en door mij verzonden naar de klanten. Alle correspondentie loopt ook via mij en blijft in de toekomst via mij lopen.