Webteksten en blogs belangrijker dan ooit tevoren!

Het schrijven van een goede webtekst is door de Google updates van eind 2022 belangrijker dan ooit tevoren! Deze updates hebben de manier van het schrijven van online teksten veranderd. SEO teksten zijn verleden tijd en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je ranking. Voordat je verder gaat met het schrijven van nieuwe teksten, is het noodzaak om je te verdiepen in de nieuwe E-E-A-T richtlijnen en eventueel veranderingen aan te brengen in eerder geschreven teksten.

Wat je direct moet doen om te voorkomen dat je zoekpositie verlaagt door deze updates, is het volgende:

  • Loop je huidige teksten na en controleer of ze voldoen aan de E-E-A-T richtlijnen van Google. Gebruik hiervoor de Helpfull content checklist;
  • Breidt je website teksten verder uit door ontbrekende en bruikbare informatie voor jouw bezoekers toe te voegen op je website;
  • Als je nog geen blog hebt op je eigen pagina, start deze dan. Blog over de ontwikkelingen in je bedrijf, nieuwe producten, exclusieve diensten en handige tips. Kortom, over alles wat interessant is voor je bezoekers en bestaande klanten; 
  • Start met extern bloggen! Schrijf een interessant artikel over je bedrijf, je website, een product of een specifieke dienst en voeg een link toe naar jouw website. Lees ook: Externe artikel plaatsing; hoe en waarom je hiermee start als bedrijf zijnde.

Een sterk linkprofiel is waardeloos

Door de “link spam” update, die Google bijna tegelijk uit rolde met de “helpfull content” update, zijn voor vele websites hun sterke linkprofielen verminderd in waarde of zelfs waardeloos geworden. Het plaatsen van “losse links” op externe niet relevante websites wordt niet langer als belangrijk gezien door de zoekmachine. Gelukkig brengen de links geen schade toe, maar de links zullen niet veel helpen om je website een betere positie te geven. Links geplaatst in goed opgestelde, bruikbare content worden juist meer waard! Vanwege deze verandering is het bloggen op externe websites extra belangrijk geworden. Dit zorgt namelijk wel voor een betere positie. Let op! Ook voor externe blogteksten gelden de nieuwe E-E-A-T richtlijnen. Je kunt voor het schrijven van content helaas geen gebruik meer maken van AI technologie, de software tool die teksten schrijft.

Laat weten waar je bedrijf voor staat om je concurrentie voor te blijven

Ook na de Google updates van december 2022 werkt het plaatsen van blogartikelen op externe websites dus nog voor het behalen van een betere ranking. Maar… schrijf jouw blogartikel dan wel volgens de E-E-A-T richtlijnen. Deze richtlijnen som ik op in mijn artikel: Waar je op dient te letten als je webteksten schrijft.

Kies altijd een relevante, externe website uit voor jouw blog

Zodra je een tekst hebt geschreven op de manier zoals Google dat waardeert, ga je een bijpassende website zoeken waar je de blog op kan laten plaatsen. Kies niet zomaar een website uit. Ga voor een plekje op een website die past bij het onderwerp van jouw tekst. Dit geeft jouw tekst meer waarde en komt daarnaast de externe website ten goede. Kijk gerust door mijn blog mogelijkheden of er een geschikte website tussen zit!